Varkensvlees met een gezonde vetzurensamenstelling
Bedrijven Consortium dat nieuwe “feed-to-fork” concepten ontwikkelt, Nederland

Hart en vaatziekten en obesitas vormen de grootste risico’s voor onze gezondheid. Vermindering in de opname van verzadigde vetten verlaagt bloedspiegels van LDL cholesterol. Een goede balans tussen omega 6 / omega 3 vetzuren draagt bij aan een betere doorbloeding van vitale organen, een betere weerstand en hersenontwikkeling en resulteert in minder hartfalen.

Geïnitieerd door ICGV en een integraal consortium verzorgt Hemke Nutri Consult management voor een project met als doel : de productie en vermarkting van varkensvlees met een gezonder vetzurenpatroon. Dit doel wordt bereikt door middel van het aanpassen van het voer. Het resultaat is dat men “cholesterol neutraal vlees kan produceren. De smaak van het vlees is gelijk of beter.


Monsters worden zorgvuldig genomen.


Gezond vlees blijft absoluut ook lekker.

<= Terug naar de vorige pagina